Body World Sergisi

Türkiye Sigarayla Savaş Derneğin’den, Danıştay’ın  “Sigara Yasağının Kahvehanelerde Kaldırılması” Üzerine Sigara İçen Vücutlardaki Deformasyonu Göstermek Amacıyla, Body Worlds Vücut Dünyası Yaşam Döngüsü Sergisinde Basın Toplantısı Yapıldı / 16 Temmuz 2010
Danıştay’ın 4207 sayılı yasada öngörülen sigara yasağının kahvehanelerde kaldırılması için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru, toplumda büyük tepkilere sebep oldu. Türkiye’de büyük savaş veren ve bu amaçla Anayasa Mahkemesine de kahvehanelerdeki sigara yasağının kaldırılmaması konusunda görüşlerini içeren bir resmi yazı gönderen Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Ünlü Sanatçı Haldun Dormen, İstanbul Vali Yardımcısı ve İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve ünlü kişilerinde katılımları ile bir basın toplantısını 16 Temmuz 2010’da Body World Sergisi Salonunda gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi, TSSD’nin çalışmalarına, sanatçılar başta olmak üzere büyük bir toplum kesimi destek veriyor.

Toplantının gerçekleştiği sergi salonunda, dünyaca ünlü Body World’s Orijinal Vücut Dünyası Yaşam Döngüsü Sergisinde, 200’den fazla insan bedeni parçasında özellikle sigara içen ve içmeyen kişilerin farklı tarafları kıyaslanıldı.