ADIYAMAN ŞUBESİ

TSSD Adıyaman Şubesi Mehmet Emin Yağımlı başkanlığında faaliyetlerine 01.03.2003 tarihinden bu yana devam etmektedir.Ana hedefin sigara içenlere bıraktırmak, içmeyenleri başlatmamak parolasıyla yola çıkan derneğimiz bugüne kadar binlerce insana sigarayı bıraktırmıştır ve bırakan kişilerin sigara paketlerinin üzerlerine isimleri ve kaç yıl içtiklerini not alıp arşivimizde saklamaktayız. Sigarayı bıraktırmayı misyon edinen dernek üyeleri bu amaç doğrultusunda faaliyetler düzenlemektedir.

Faaliyetlerimiz;

• Her yıl 9 Şubat sigarayı boykot gününde konferanslar, sempozyumlar ve kortej yürüyüşleri düzenliyoruz.
  • Adıyaman ilçelerinin tümünde sigaranın zararları hakkında konferanslar düzenliyoruz.
  • Her yıl 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Gününde Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi ile koordineli olarak etkinlikler düzenliyoruz,
  • Her yıl 20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma gününde sigarayı bıraktıracak yeni kampanyalar düzenliyoruz,
  • İlimiz ilköğretim ve lise öğrencilerine sigaranın zararları hakkında konferanslar veriyoruz.
  • Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisinin daveti üzerine gençlik meclisi üyelerine sigaranın zararları hakkında konferans verildi.
  • Yıl içinde teklif gelen kurum ve kuruluşlara konferans veriyoruz.
  • Sürekli olarak basın-yayın yoluyla sigara ile ilgili haberler yaparak bu konuyu kamuoyu nezrinde canlı tutuyoruz.
  • Dernek merkezimizde sigarayı bıraktırma çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.
  • Her yıl Ramazan ayında sigarayı bırakmanın daha kolay olduğunu vurgulayan el ilanları bastırılarak dağıtıyoruz.
  • 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Gününde il müftülüğüyle ortaklaşa alınan kararla il, ilçe ve köy camilerinde o hafta Cuma vaazı ve hutbelerinde sigaranın zararları ve dini hükümleri işlenmesini sağlıyoruz.
  • Muhtelif tarihlerde ilin yerel ve ulusal yayın yapan televizyon kanallarında sigaranın zararları hakkında programlar yapıyoruz.
  • Dernek başkanımız Mehmet Emin Yağımlı’nın Almanya’daki bazı derneklerin çağrısı üzerine 8 ayrı yerde konferanslar verdi.
  • Hem ilimizde hem de civar illerimizden gelen teklifler üzerine fabrikalarda çalışan işçilerimize yönelik sigaranın zararlarını konu edindiğimiz konferanslar vermekteyiz.
  • İlimiz Valisi başkanlığında toplandığımız “Tütün üst kurulu” toplantılarına aktif olarak katılım gösterip, bu mücadelenin önemine dikkat çekecek faaliyetler yapılmasını sağlıyoruz.
  • Hastanelerde açılan sigara bıraktırma polikinliklerine vatandaşlarımızı yönlendiriyoruz.
  • Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ilimizde, ilçelerimizde ve civar illerimizde öğrencilere yönelik konferans ve tiyatrolar düzenliyoruz.