Ölümcül Uyarı… Yeniden Yükseliyor

Sigara kullanımının yeniden yükselmeye başladığı uyarısı yapan Prof. Dr Erdöl, “Sigara kullanımı yüzde 27’ye düşmüştü ancak tekrar yüzde 32’lere çıktı. İdareciler kendi inisiyatifleri ile ne yazık ki yasanın ihlalini örtbas ediyorlar” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, dumansız hava sahası için en çok çabayı harcayan isimlerin başında geliyor. AK Parti milletvekili olduğu dönemde, kapalı alanda sigara yasağının hayata geçmesine öncülük eden Prof. Dr. Erdöl, Milliyet’e önemli açıklamalarda bulundu.

Meclis’te sigara yasağına karşı verilen bilinmeyen mücadelenin detaylarını ve sigara kartellerinin oyunlarını anlatan Prof. Dr. Erdöl; “Sigara her yıl 100 binden fazla insanımızı öldürüyor. Zehir zehirdir. Yerlisi, yabancısı olmaz. Nargile veya sigara yerli tütün de olsa zehirdir. Her gün 300 insanımızı bu zehirler yüzünden kaybediyoruz. Bunların içinde masum çocuklar, ana kuzusu bebekler de var. Sigara en öldürücü kitle imha silahıdır. Bu mücadele insanlık görevidir” diyor.